Han är din makt


Jag lärde mig spela piano som ett litet barn, jag fick musikens gåva. Jag spelade klassiskt piano under hela min ungdom i flera år. Som vuxen, redan troende, när jag satt i kyrkan, undrade jag vilken del jag kunde få i den här världen. Jag tittade på unga tjejer som berömde vackert i församlingen. Samtidigt tackade jag dock fadern för att han inte var mitt jobb. Medan det var vackert trodde jag att det kunde vara något annat för mig. Men någonstans inuti mig insåg jag att Fadern hade gett mig en gåva.

Det tog inte lång tid innan jag på ett mirakulöst sätt blev ombedd att berömma kyrkan och acceptera det uppdraget - att veta att det var Faderns vilja. Men mina egna färdigheter räckte inte. Jag hade aldrig sjungit, jag hade inte tagit en enda sånglektion. Jag hade aldrig följt med. Rädd, upphetsad och darrande från både händer och fötter. Alltid före mitt ansvar ropade jag till Jesus att om han inte satt med mig bakom pianot ville jag inte åka dit. Jag hade inget mänskligt att ge, ingen skicklighet, inget mod, ingen förmåga, men färgrösten jag sjöng och spelade och jag litade på att Fadern skulle vara där. Varje gång jag frågade är den Helige Ande inte där.

Och pappa var där. Genom deras känsliga ord, musik, atmosfär var den Helige Ande inflytelserik. Och jag fick växa, få nåd. Jag blev uppmuntrad, jag lärde mig att lita på, att växa. Oavsett mina förmågor. Han var den kraften när jag själv inte kunde och kunde inte. Den Helige Ande fungerar som han vill, trots våra förmågor och färdigheter. Och han var alltid trogen.

Ibland sätter Gud oss i en uppgift där vi känner att vi inte kan. Vi känner oss otillräckliga och vi känner många människor som skulle göra det bättre. Men Fadern är där för dig. Han har precis bemyndigat dig att göra det och har utrustat dig med all kraft och skicklighet för att uppfylla det. Han har gett nåd, vilket är den kraft du kan göra för vad dina egna krafter inte räcker till. Du har skapats för hans härlighet, för att lysa hans ljus, kärlek, härlighet. Han vet vad du kan göra, han har kraftfullt utrustat dig för sitt syfte.

Du vet att du har blivit inbjuden. Du har fått en uppgift att slutföra. När du går, steg framåt och gör hans vilja, kommer hans ande att uppfylla allt. Hans nåd är över ditt uppdrag. Hans blod är din styrka. Din spricka är täckt av blodskydd. Ibland tar tillväxt tid, som en liten baby som växer upp. Eller när en vacker och doftande blomma brister från ett litet frö, eller en modig och magnifik fågel kläcker sig från ett ägg som så småningom flyger högt. Och ibland kommer tillväxten att pressa dig, för annars skulle du inte växa som Fadern designade dig att vara. Hans nåd är alltid din makt.


Lämna en kommentar


Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkändasv