Jag skapar något nytt


Har du bott ett ögonblick när allt runt dig kollapsar? Oavsett vad du rör vid kommer det att smula i dina händer. Sanden droppar genom fingrarna, oavsett hur du försökte hålla fast. Allt du hade kvar var Guds trofasthet. Vet du att i dessa ögonblick kommer Fadern att förbereda dig för det större.

Du har inte överlevt såret. Du har redan gått igenom det, men ditt hjärta blöder fortfarande. Du har vandrat resan i nåd, under Faderns skydd. I hans förlåtelse. Han klandrar dig inte.

Gud talar till dig vid denna tid dessa ord Jer. 33: 6-13

Se, jag läker och läker dina sår, och jag läker dig och öppnar dig för överflödet av fred och sanning. Jag ska vända ditt öde och bygga dig för hans förfäder. Och jag kommer att rensa dig från alla dina missgärningar, genom vilka du har överträtt mig och övergett mig. Och denna stad ska vara för mig ära och glädje, ära och majestät inför alla nationer på jorden, som skall höra allt jag gör mot den; de är rädda och skakar av allt det goda och all lycka jag ger det.

Han kommer att vända ditt öde, han kommer att lyfta dig upp. Glädje och lycka är din del. Ta emot det med hjärtets enkelhet. Vissa är precis på väg att bryta ut, se hur pappa gläder sig åt dig. Du är bara en liten planta, men dina rötter har vuxit djupt, de är starkare än du vet. Vissa står redan stadigt och ser framåt. Du som ser på det nya, lyft dina ögon för att Herren är med dig. Stå upp och var ljus, omständigheterna håller dig inte längre tillbaka, du är över allt med Fadern. Du återvänder inte längre till det som är förflutet utan går in i en helt ny. Kom ihåg att du inte kan ta det gamla till det nya, det måste rengöras. Gå fram för Fadern igen, ge allt, ge upp allt så att han kan fylla dig.

Kom inte mer ihåg det förflutna, och tänk inte på de gamla. Titta: Jag skapar något nytt. Nu bryter det ut - märker du inte? Jag vill göra vägar i öknen och floder mitt i torka. Jesaja 34: 18-19

Han bygger kollapsade hyddor. Hans ande i dig påverkar dig och renar dig. Så att du kan höra hans bud och hålla hans ord. Den dag jag renar dig från alla dina onda gärningar kommer jag att bo i städerna, och ruinerna kommer att byggas om. Detta land som har varit öde kommer att bli som Edens trädgård; och de förstörda, öde och sönderrivna städerna är utrustade och bebodda. Hes. 36: 33,35


Lämna en kommentar


Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkändasv