Kan du höra vattnet redan bubbla?


I våras sådde jag sommarblommafrön i små jordbehållare. Jag hade valt två olika vackra fröarter, Glory och Cascade. Fröna grodde, men Glory klart långsammare. En annan sort, Cascade, växte snabbt och blommorna var rikliga, berättade och stora. Jag visste att Ära betyder ljusstyrka, så jag tänkte att kanske en annan blomma har en översättning. Kaskad märkt "rip, waterfall". Genast kände jag i min ande att Gud ville prata om detta.

Vi har just kommit in i det hebreiska året 5782. Gud talar på många sätt om den kommande tiden och hans planer, men jag delar bara det jag känner särskilt starkt inom mig angående detta ögonblick. Vi har gått in i ett sabbatsår som heter Shmita. Shmita -året är vart sjunde år och då hade inte Israels folk en vana att så sina åkrar men landet fick vila. Det som växte ur det i sig var mat för dem. Det var ett år av förlossning, ett år av förlossning. De litade på och trodde på Guds vård.

Samtidigt började jag prata om nummer 8, shmoneh = fullhet. Den har samma rot som ordet Shemen, som betyder "fett, olja". Som fetma, vikt.

Ty jag bryts av fetmaets tvång. Jes. 10:27

Jag kände starkt i min ande vikten av hans härlighet. Vikt är hans smörjelse, hans andes härlighet i oss. Jag kände mig som tunga, enorma vatten som väntade på att de skulle riva, översvämmade som ett vattenfall. Precis som en damm som behåller vatten, så att det dammade vattnet intensifieras och intensifieras tills det bryter ut och rusar ner med kraft. Jag kände att Fadern förväntade sig att hans livs vikt skulle gå sönder, så att vattnet skulle börja rinna. Hinder ger vika för tyngden av andens härlighet. Det bubblar redan, det vrålar redan! Vänta och se - han gör det.


Lämna en kommentar


Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkändasv